martie
17
2023

Biroul regional DVV International „Eastern Neighbours”

Ne bucurăm să anunțăm că Colaboratorii Direcției Generale Educație, Tineret și Sport participă la prima zi a vizitei de studiu organizate în cadrul activităților biroului regional DVV International „Eastern Neighbours”. Scopul acestui eveniment este promovarea schimbului de experiență la nivel internațional prin impulsionarea unor bune practici de cooperare între furnizorii din domeniul Învățării și Educației Adulților Volkshochschulen cu reprezentanții statului din Saxonia Inferioară, Republica Federală Germania.
Reprezentanții Centrelor de Învățare și Educație a Adulților și ai administrației orașelor din Moldova, Georgia, Ucraina și Armenia au fost salutați de dnul Friedhelm Endelmann, directorul general Kreisvolkshochschulen Aurich și Norden.
Doamna Irina Eifert, managerul KVHS Norden, a făcut o incursiune „De la idee la realizare” asupra istoriei creării și dezvoltării Academiei populare KVHS Norden: prezentarea generală, diversitatea cursurilor, modul de creare și finanțare a acestora, precum și cele mai reușite proiecte implementate.
KVSH Norden este o școală pentru viață și pentru democrație, fapt evidențiat în timpul vizitării spatiilor educaționale ale Academiei, dotate corespunzător pentru implementarea cu succes a standartele de calitate.
Această vizită de studiu face parte dintr-o serie de inițiative organizate de DVV International pentru a promova dezvoltarea și cooperarea în domeniul educației adulților la nivel internațional. Suntem mândri să facem parte din această inițiativă și suntem încrezători că colaboratorii noștri vor beneficia din plin de această experiență.
Mulțumim DVV International pentru organizarea acestei vizite de studiu și suntem recunoscători pentru oportunitatea de a ne conecta și de a învăța de la practicieni din domeniul educației adulților din Saxonia Inferioară, Republica Federală Germania.