octombrie
09
2019

Instituția de Educație timpurie nr.198

Instituția de Educație timpurie nr.198 îşi propune demersuri educaţionale, alături de familie şi comunitate, având ca ideal pregătirea viitorului preşcolar pentru o societate aflată în continuă mişcare şi transformare.

Încercăm să configurăm viziunea unei organizaţii furnizoare de educaţie la nivel preşcolar care vrea să formeze la copilul de vârstă preşcolară mecanisme şi structuri de învăţare, încercând să facă din Informaţie a patra resursă, să transforme informaţia în cunoaştere şi să ofere cursanţilor ei cheia spre comunitatea globală a viitorului.

În acest context, ne propunem ca învăţarea să treacă dincolo de zidurile grupei, încorporând discipline şi activităţi moderne, de calitate, adaptate culturii organizaţionale a instituţiei noastre şi a documentelor de politică educațională.

La moment, Instituția de Educație Timpurie nr.198, este în forfota pregătirilor către redeschiderea ușilor pentru a înmatricula cei 340 copii conform proiectului. Instituția a fost renovată în totalitate: acoperișul, geamurile, sistemul de încălzire, electricitatea încăperilor. În toate grupele și încăperile au fost efectuate un șir de lucrări conform caietului de sarcini – 85% realizat. Instituția va fi dotată conform Standardelor minime de dotare a Instituțiilor de Educație Timpurie: mobilier, inventar tare și moale, veselă, material didactic.

Atât interiorul instituției, cât și teritoriul se renovează, conform contractului, cu un șir de lucrări: instalarea gardului, pavarea trotuarelor, instalarea pavilioanelor noi, vopsirea balustrăzilor.

Înmatricularea se desfășoară conform Regulamentului de evidență, înmatriculare și transfer a copiilor cu vârsta de 0-6/7 ani în instituțiile publice de educație timpurie de tip general, special, sanatorial și complexele educaționale – școli primare – grădinițe din orașul Chișinău. Înscriși sunt 160 copii.

Peronalul didactic și nedidactic pentru IET nr.198 este selectat 80% din necesarul total.

În viitor, instituţia noastră va fi recunoscută pentru o înaltă calitate, o puternică motivaţie, angajare şi atitudini profesionale din partea cadrelor didactice.

Motto:Este uşor să înveţi a merge, important este încotro te îndrepţi. Ştim că nu toţi copiii sunt la fel. Noi, împreună cu famila, te călăuzim spre reuşită şi împlinire, căci tu ne reprezinţi“.