iunie
19
2019

Organizarea odihnei şi întremării sănătăţii elevilor din sectorul Ciocana în vara anului 2019

     “ Omul  poate deveni  om numai prin educaţie.

El nu este nimic, decât ceea ce face educaţia din el”

Immanuel Kant

       Activitatea de formare a personalităţii copilului, a dezvoltării lui ca lider este un proces divers şi complex. El se realizează în conţinuturile  de instruire în şcoală, în familie, în activităţile de muncă, comunicare, joc, iniţiative. O parte integrantă a procesului educaţional este şi încadrarea elevului în activitatea taberei de odihnă, care asigură nu doar o protecţie socială ci este şi un teren de dezvoltare a creativităţii, inteligenţei, îmbogăţirii lumii spirituale a copilului, socializării lui.

       350 de elevi din instituţiile de învăţământ din subordinea DETS s.Ciocana beneficiază de bilete de odihnă în taberele cu sejur de zi şi cele contractate din afara oraşului în sezonul estival 2019. Numărul de bilete este determinat de ofertele înaintate de administraţiile celor 6 instutuţii de învăţământ din subordinea Direcţiei.

       În şcoala primară nr.95, str.P.Zadnipru 2/3 îşi desfăşoară activitatea tabăra cu sejur de zi ”Солнышко”pentru 90 de copii din clasele primare (03.06.19 – 21.06.19). Prioritatea taberei cu sejur de zi : ea este o formă minunată de organizare a timpului liber a copilului, dezvoltarea creativităţii lui artistice, tehnice, sociale. Planul de activitate prevede Jocuri tematice,victorine, diverse concursuri muzicale, sportive,literare, călătorii virtuale, poveşti înscenate şi paralel o alimentaţie calitativă bogată în diverse fructe şi legume asigurată de Combinatul  de  alimentaţie “Adolescentul”.

       De bilete de odihnă în taberele din afara oraşului au beneficiat în total 260 de elevi din scolile subordonate DETS sectorul Ciocana.  Licitaţia  publică care s-a petrecut la sfârşitul lunii mai a determinat taberele de odihnă care au semnat contractele de oferire a serviciilor de agrement în perioada estivală pentru DETS s.Ciocana. Ele sunt taberele:“ La Popas”- Molovata Nouă, Dubăsari; „Luceafărul”şi ”Zâmbetul” Vadul lui Vodă. Beneficiarii biletelor de odihnă achită doar 20% din costul lor, 15% din numărul biletelor sunt repartizate gratis conform criteriilor stabilite.

       Le dorim elevilor odihnă plăcută, activităţi productive, impresii inedite, descoperiri fantastice, prietenii adevărate.