septembrie
12
2017

6 Burse de studii de master in actuariat 2018-2019 Belgia

Compania de consultanță în actuariat “Actunova” oferă burse pentru studii de actuariat în Belgia. Compania își propune să contribuie la pregătirea profesională a tinerilor din Republica Moldova care doresc să devină actuari, oferindu-le suport financiar pe toată durata de studii. Adiacent, “Actunova” are posibilitatea să le ofere mentoring și oportunități de colaborare în diverse proiecte de actuariat în companii internaționale.

Un actuar este un profesionist care se ocupă de evaluarea și gestionarea riscurilor în domeniul asigurărilor, investițiilor financiare și a oricărei alte activități care implică o măsură de incertitudine.

Majoritatea actuarilor activează în incinta companiilor de asigurări, unde evaluarea și gestionarea riscurilor este o activitate de bază. În plus, actuarii sunt implicați în evaluarea riscurilor legate de investitile pe pietile financiare. Actuatorii combină procedurile lor de măsurare statistică a probabilitătii cu instrumentele predictive specifice pieței. Actuarul se număra printre specialiștii bine cotați în toată lumea.

Care sunt aptitudinile și interesele unui actuar? Pe langă cunoașterea, pasiunea pentru matematică și calculul probabilitătilor, actuarul este interesat să aplice aceste cunoștințe într-un mod practic în mediul economic. Actuarul are un sens practic în afaceri,  capacitatea de a găsi soluții fiabile și originale problemelor noi, abilităti excelente de comunicare și capacitatea de a interacționa cu diverse tipuri de persoane.

CRITERII DE ELIGIBILITATE:

 • Cetăteni născuți în Republicii Moldova (inclusiv stânga Nistrului), care au vârstele cuprinse între 20-28 de ani
 • Persoane care sunt în ultimul an de studiu sau posedă studii universitare în matematică, statistică, fizică, economie, inginerie sau informatică
 • Cunosc o limba străină franceză, engleză sau olandeză la nivel înalt
 • Studenții care vor fi acceptați la unul din următoarele masterate din universitățile din Belgia (doi ani de studii):
 • K.U.Leuven : “Master in de Verzekeringen” sau “Master of Financial and Actuarial Engineering”
 • UCL : “Master en Sciences Actuarielles”
 • ULB : “Master en Sciences Actuarielles”
 • VUB : “Master na Master in de Actuariële Wetenschappen”
 • Sau orice alt masterat în statistică oferit de universitățile din Belgia.

DOSARUL:

 • Curriculum-vitae actualizat; specificînd 2 realizări semnificative
 • O scrisoare de motivare de max 250 cuvinte incluzînd masteratul dorit
 • Un eseu de max 250 cuvinte în limba maternă despre obiectul preferat pe durata studillor școlare, liceale sau universitare
 • Un eseu de max 250 cuvinte în franceză, engleză sau olandeză despre fenomenul mondializării și impactul acestuia asupra R. Moldova
 • Copiile diplomelor univeristare, licieale și școlare însoțite de foaia de matriculă (note)
 • În lipsa unui act, aplicantul va redacta o explicație în formă scrisă.

DEAD-LINE: 19 februarie 2018

Aplicațiile vor fi expediate on-line la adresa scholarships@actunova.eu. În subiectul email-ului vă rugăm să indicați: Actuariat 2018-2019

PROCESUL DE SELECȚIE:

Selecția candidaților se efectuează în baza concursului ce se va desfășura în 3 etape:

 1. Expedierea dosarului de concurs
 2. Intervievarea aplicantului
 3. Acceptarea acestuia la unul din programele de masterat menționate mai sus.

În cadrul primei etape de concurs accentul se va pune pe dosarul expediat. Persoanele care vor accede în cea de-a două etapă vor fi anunțate la data de 26 februarie 2018. Derularea Interviurilor se va desfășura în perioada 12-19 martie 2018.

Candidații selectați vor fi invitați să aplice la programele de master sus-menționate. După acceptarea acestora la unul din programele de masterat menționate mai sus, candidații vor fi aprobați pentru programul bursier oferit de “Actunova”.

BURSA:

Castigătorii burselor vor primi echivalentul în EUR al sumei de 785,00 lunar + plata pentru studii pe parcursul întregii durate de studii în formă de salariu în Belgia. Bursierul va fi invitat să se dedice proiectelor în cadrul companiei “Actunova” în mod gratuit,  echivalentul a maximum 40 zile lucrătoare pentru fiecare an de studiu. Programul de implicare va fi consituit în conformitate cu timpul disponibil și interesul de acumulare a experienței profesionale internaționale al studentuliui dar și conform necesităților companiei.

Bursierii vor fi invitați sa locuiască în locuințele universitatare (EUR 225,00-400,00 lunar în dependentă de preferințe și comodități dorite).

Bursa este acordată automat pentru anul 2 de studii în cazul reușitei din primul an de studiu.

Pentru interesații în studii post-Master (Phd) în actuariat un sistem asemănător de burse va fi elaborat.

Pentru candidații care locuiesc deja în spațiul european bursele vor reprezenta 50% din sumele sus-menționate.

ALTELE:

 • La solicitare, toți cistigatorii de burse care doresc să-și amelioreze cunoștințele lingivistice în scopul inițierii studiillor vor fi ajutați finaciar
 • La solicitare, toți ciistigatorii de burse au oportunitatea de a fi ghidați în toate demersurile necesare
 • Orice alt suport relaționat de program poate fi acordat.

CONTACT:

scholarships@actunova.eu

www.actunova.eu/scholarships_belgium/